top of page

כך הכול התחיל

Photography by Zoe Schaeffer, zoeschaeff

הכול התחיל קצת אחרי ביקורו המיתולוגי של גרי יורופסקי בארץ בשנת 2012, כשאימצנו במשפחתנו מנהג שכזה, לבשל רק טבעוני בשבת בבוקר.

זה התחיל מחביתה טבעונית מקמח חומוס ועד לתבשילי טופו מפוארים. מהר מאוד הפכנו לטבעונים, כי הכול יצא פשוט יותר טעים, וגם נעים יותר בלב ובבטן.
 
עם הזמן האתגר להכין גבינות טבעוניות הדיר את שנתינו. לטחון אגוזים לחלב, להתסיס אותו, להוסיף טעמים, תבלינים, ירקות, להתבונן לתוך הבלנדר, ולהוציא את הגבינות מהמקרר ולעבור עליהן אחת אחת בעין בוחנת - הפך לשגרת חיינו.

מהר מאוד הצענו את הגבינות לסובבים אותנו. התפוקה עלתה ושעות השינה פחתו גם בלילות השבוע.​ נעשו ניסיונות ופותחו מתכונים, נוספו מעדנים ואנחנו התמקצענו מקלאסיקה לקלאסיקה - ריקוטה, פרמז'ן, מוצרלה, גאודה והכול בטבעוני!

​אט אט הרגשנו בפנים שזה המקום שלנו. המגבנא הביתית נעשתה צפופה וביקשה לפרוץ החוצה וגם להישאר קרוב, ללב, למסורת, לטבע. וכך עזבה המגבנא את הבית ועברה לבית מלאכה בשרון בגלל לקוחות שביקשו יפה - אנא הביאו לנו כשרות!.
 
והגבינה, אח הגבינה -  ממשיכה לתסוס כל הזמן. וככה גדלנו לאט לאט אבל נשארנו מגבנא. מסורתית, אוטנטית, עם קריצה לחדשנות, אבל מכינים כמו בבית, עם אותה נשמה ותשומת הלב, וחומרי גלם משובחים וטבעיים ממיטב התוצרת שמצאנו. 

אנחנו מזמינים אתכם להכיר את עולם הגבינות הטבעוניות שיצרנו.
עזרו לנו להפיץ את הבשורה.

 מגבנא - מוצרי חלב מהטבע.

bottom of page