הנה מתכון נהדר, קל וטעים במיוחד לעוגה בחושה לט"ו בשבט - עוגה עם אגוזים וכל טוב. רק לערבב, להעביר לתבנית ולתנור, בתאבון!
מה צריך?
רטובים:
125 גרם מים
1/4 כוס שמן
2 כפות תמצית אספרסו/כפית נס קפה מעורבבת עם 4 כפות מים רותחים
יבשים:
1/2 כוס סירופ מייפל/סוכר קנים
1/2 כפית תמצית וניל
1 כוסות + 2 כפות קמח לבן/כוסמין לבן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קפה נמס
1 כף חומץ
חופן של אגוזים קצוצים/שלמים לקישוט - אגוזי מלך, פיסטוק, פקאן
מה עושים?
מערבבים בקערה לבלילה אחידה את כל הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים, מערבים היטב.
מוסיפים את החומץ רק אחרי שכל המרכיבים עורבבו היטב. מערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק גבוהה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.
מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' 180 מעלות לכ-40 דקות.
העוגה מוכנה כאשר קיסם ננעץ במרכז יוצא נקי והעוגה נסדקת מלמעלה.
בתיאבון!
טו בשבט שמח!
Comments