top of page
חיפוש

עוגת דבש טבעונית ללא דבש

עודכן: 8 באוק׳

החג בפתח. מתחילים להרגיש את המתח של לפני ההכנות. זה הזמן להקל על עצמיכם ולהכניס את כל הרכיבים לקערה אחת ולאפות עוגת דבש מדויקת, שתהיה נחמה גדולה מאוד ליד התה בסוף הארוחה.




זו אחת העוגות האהובות עלינו. כל כך פשוטה וכל כך בסגנון הטעם של סבתא. העוגה רכה בטעמי סילאן. מפיצה ניחוחות של התחלה חדשה וטעימה מאין כמוה. מחכים כל שנה כבר לחודש ספטמבר להתחיל להכין אותה, וחוזרים על ההכנה לפחות 5 פעמים במהלך החגים.


היא רכה ואוורירית ומשתבחת מאוד ביום שאחרי וגם בזה שלמחרת בזכות הלחות שמגיר הסילאן וטעמי הקינמון שמתחזקים.

מומלץ להתחיל בלנפות את הקמח כדי שהעוגה תצא יותר אוורירית ונעימה. ניתן להכין את העוגה גם בחצי כמות המתכון לעוגה נמוכה יותר אך נאה מאוד.


מה צריך


*כמויות המתכון מספיקות לאינגליש קייק אחת


מרכיבים


1/3 כוס שמן

1 כוס משקה צמחי סויה / שקדים

1/8 כוס סילאן תמרים

1/8 כוס סירופ מייפל

1/2 כוס סוכר / סירופ מייפל - אפשר גם קצת פחות מחצי כוס

1.5 כוס קמח כוסמין לבן מנופה או קמח רגיל

1 כפית קינמון

1 חבילה אבקת אפייה

5 כפות סירופ מייפל בשביל לשפוך על העוגה האפויה המוכנה.


איך מכינים


מערבבים בקערה לבלילה אחידה את כל הרכיבים למעט הקמח. מערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לבלילה מעט נוזלית אך סמיכה באמצעות מטרפה כדי לוודא שאין גושים.

יוצקים לתבנית אינגליש קייק.

מקשטים בשקד פרוס, פקאן קצוץ או בלי תוספת בכלל.

מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' 175 מעלות, ל-40 או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי והיא נסדקת מלמעלה.

היזהרו מאפיית יתר שתייבש אותה או תיצור קראסט מעל העוגה. סוגרים את התנור ונותנים לה להישאר בתנור כשעה להתקרר.

מומלץ לנעוץ בה חורים בקיסם ולשפוך מעט מייפל על כל העוגה באופן שווה.







878 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page