למרבה המזל, צזיקי הוא סופר קל להכין. מה שחשוב הוא בסיס "גבינתי" טעים עם מרקם מתאים, שאליו נוסיף מגוון תיבולים. בשביל זה יש לנו מוצר חדש בתפריט שנקרא יוגורט סויה. הוא יהיה מושלם להכנת הצזיקי בפרט, ובכלל להכנתם של רטבים ותוספת לכל קיש וסלט.
הטריק היחיד בצזיקי הוא לנקז כראוי את המלפפון לפני ערבובו לתערובת. אחרת, המלפפון ידלל את הצזיקי יותר מדי.
מה צריך?
2 כוסות מלפפון מגורר אין צורך לקלף את המלפפון תחילה, לגרר על החורים הגדולים של פומפייה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
חופן נענע טרייה ו/או שמיר קצוצים
1 כף מיץ לימון
1 שן שום בינוני קצוץ
½ כפית מלח ים
איך מכינים?
סוחטים קלות את המלפפון המגורר בין כפות הידיים מעל הכיור כדי להסיר עודף נוזלים.
מעבירים את המלפפון הסחוט לקערת הגשה, וחוזרים על הפעולה עם המלפפון הנותר.
מוסיפים לקערה את היוגורט, שמן הזית, עשבי התיבול, מיץ הלימון, השום והמלח, ומערבבים.
נותנים לתערובת לנוח במשך 5 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
טועמים ומוסיפים עשבי תיבול טריים קצוצים נוספים, מיץ לימון ו/או מלח, במידת הצורך.
מגישים מיד את הצזיקי או מצננים למאוחר יותר.
הצזיקי נשמר היטב, מקורר, במשך כ -4 ימים.
Comments