מתכון מהיר יחסית להכנת קציץ "בשר" מרשים לחג, על בסיס טחון מן הצומח על בסיס אפונה, בצל, שום, ואורז.
כל החומרים לקערה, לערבב היטב ולהעביר לתבנית והופ. תוך 40 דקות זה מוכן.
מה צריך?
1 חבילה של 450 גרם טחון מן הצומח של הקצב הירוק, מופשרת לגמרי (ייקח כשעה)
1 בצל גדול או 2 קטנים קצוצים היטב
צרור יפה של פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
4 שיני שום גדולות קצוצות דק
3/4 כוס אורז מבושל לבן. אפשר כל סוג.
1 עגבנייה מרוסקת
2 כפות זרעי פשתן + מים להשריה
מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט או 1 כף כמון + 1/2 כפית פפריקה מתוקה
-------------------------------------
לטופינג:
חופן צנוברים קלויים לקישוט
טחינה גולמית
לימון
איך מכינים
מכינים קודם כל את הביצה שתחבר את הכול על ידי השריית זרעי פשתן במים.
הניחו את הזרעים בכוס וכסו אותם בכמות כפולה של מים. זרעי פשתן במים הופכים גם הם לדביקים כמו ביצה ושומרים על דברים ביחד. השרו אותם לפחות ל-15 דקות. אל תשפכו את המים. נשלב את הכול במתכון.
מניחים בקערה את כל שאר החומרים, ומערבבים. אם האורז יצא לכם קצת נוזלי זה בסדר גמור.
הטחון לאט לאט יתרכך בזכות נוזלי האורז והביצה שנשפוך פנימה.
שופכים פנימה את "ביצת" הפשתן עם מי ההשריה שהפכו בינתיים למעט סמיכים ודביקים. מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
מתקנים תיבול לפי הטעם.
יוצקים לתבנית מומלץ מסיליקון ותבנית קטנה כדי ליצור קציץ גבוה יחסית. מהדקים היטב.
*אפשר לשלב בתוך הקציץ גבינה צהובה טבעונית או ביצה טבעונית. כדי לעשות זאת יוצקים לתבנית חצי מהכמות של התערובת. מניחים לאורך הקציץ מחצי הכמות את הגבינה או הביצים הטבעוניות ומכסים בשאר התערובת. מהדקים היטב בפינות ומעל.
מכניסים לתנור ל 40 דקות בחום 180 מעלות.
לאחר 40 דקות בודקים שהקציץ התגבש וסוגרים את התנור. משאירים בתנור לעוד 5-10 דקות ומוציאים.
לפני ההגשה מחממים שוב בתנור את הקציץ. מניחים על צלחת הגשה ויוצקים את הטחינה הגולמית כמו גלייז של עוגה. מי שלא אוהב טחינה גולמית יכול להכין ממנה טחינה עם מים ולימון לפי ההוראות ההכנה של הטחינה שרכשתם. אני אישית מאוד אהבתי את השילוב עם הטחינה הגולמית ולסחוט קצת לימון מעל בזמן ההגשה.
לקישוט קולים את הצנוברים מעט על מחבת חם לכמה דקות בודדות עד שיקבלו צבע זהוב חום. מצננים ומפזרים על הקציץ. פורסים לאורחים.
Comentarios