סלט קיסר וקרוטונים טבעוני עם רוטב מושלם
- micol
- 13 במאי
- זמן קריאה 2 דקות

שולחן החג בשבועות הישראלי מחייב סלט חסה טרי, וכדי ליהנות מעלי החסה רצוי להשקיע
ברוטב. סלט הקיסר הקלאסי הוא אופציה נפלאה כי הוא כולל רוטב עשיר
ומפנק ממרכיבים בריאים. למרות שהכי קל להזמין אותו במסעדות, מסתבר שבכלל לא מסובך להכין אותו בבית בגרסה הטבעונית. הוא אידיאלי לכל ימות השנה, ויכול לשמש כבסיס לארוחה
בפני עצמה. תוכלו להכין אותו בתוספת קרוטונים, קוביות טופו אפויות, תוספת פירות כגון
אגסים, וירקות שונים ומגוונים.
לגרסה הטבעונית של הרוטב נשתמש באגוזי קשיו לקבלת מרקם סמיך ובצלפים במקום
האנשובי. ולגבי הפרמז'ן נשתמש במוצר שלנו - תערובת תיבול בסגנון פרמז'ן - ארוז באריזה ידידותית ומהירה לשימוש על כל שולחן. נוסיף אותו לרוטב, וגם נפזר בנדיבות מעל כל הסלט, יחד עם כל המרכיבים.
מה צריך?
לרוטב:
3/4 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
3 שיני שום
2 כפות צלפים - אם אין אז מלפפון חמוץ
6 כפות גדושות פתיתים בסגנון פרמז'ן
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף חומץ בלסמי - אם אין אז 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק/חריף
1 כפית חרדל
מלח לפי הטעם
1 כף מייפל (אופציונלי)
לסלט:
חבילת עלי חסה עגולה או לב חסה ערבית שטופים
לקרוטונים:
3 פרוסות עבות של חלה (מומלץ) או לחם מקמח מלא או כל לחם שאוהבים
מלח
4 כפות שמן זית
איך מכינים?
את הרוטב:
משרים את אגוזי הקשיו למספר שעות, מסננים מהמים ומעבירים לבלנדר.
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, חוץ מהשמן זית, ומערבלים עד לקבלת מרקם שמנתי אחיד
והומוגני, תוך כדי הוספת שמן הזית בהדרגה.
חותכים את עלי החסה, ( עדיף את הפנימיים ) לפיסות ומניחים בקערה, יוצקים את הרוטב
מעל, ומערבבים כך שכל עלה חסה נעטף ברוטב.
שומרים את הרוטב בקירור עד ל-7 ימים. במידה והרוטב הסמיך ניתן לדלל במעט מים
לפני ההגשה.
את הקרוטונים:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
חותכים את הלחם לקוביות בגודל אחיד.
מעבירים את קוביות הלחם לתבנית על נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית, ומתבלים במלח.
אופים כ- 10 דקות עד שהקרוטונים הזהיבו מעט והפכו לפריכים.
מוציאים ומערבבים את הקרוטונים בתבנית כדי שיאפו בצורה אחידה.
אופים כ-5-10 דקות נוספות. ומוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
מרכיבים את המנה:
מעבירים את הסלט לקערות הגשה, מניחים קרוטונים ומפזרים בנדיבות עוד מתערובת התיבול בסגנון פרמז'ן של מגבנא מעל כל מנה.
Komentarji