top of page
חיפוש

פטוצ'יני בקרם אפונה ופרמז'ן של מגבנא

  • תמונת הסופר/ת: micol
    micol
  • 21 במאי 2021
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 30 בספט׳

מתכון לבצק פסטה שניתן להכין ממנו אטריות פטוצ'יני נהדרות בעבודת יד עם קרם אפונה מפנק שעוטף את הפסטה והופך אותה למנה חורפית מנחמת.



ree


חומרים לבצק אטריות פסטה ללא ביצים:

2-3 מנות

2 כוסות קמח לבן

2/3 כוס מים

2 כפיות שמן זית

1 כפית מלח


אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה.

2. לשים במיקסר או לישה ידנית את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ויבש.

3. מניחים את כדור הבצק מכוסה בקערה לכ-20 דקות.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לרידוד במכונת פסטה.

5. חותכים את הרצועות המרודדות לאטריות במכונת פסטה.

6. מביאים לרתיחה מלאה סיר מים עם כף מלח, וכף שמן זית.

7. מעבירים את האטריות למים הרותחים ומבשלים כדקה –שתיים תוך כדי ערבוב קל.



קרם אפונה ומרווה


מצרכים


400 גרם אפונה ירוקה (קפואה או טרייה)


1 בצל בינוני, קצוץ


3 שיני שום, כתושות/קצוצות


2–3 כפות חמאה טבעונית (או שמן זית)


6–8 עלי מרווה טריים


¼ כוס מים


½ כוס קרם קוקוס


מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם



אופן ההכנה


1. מטגנים בצל קצוץ על אש קטנה עד להזהבה ומוסיפים 3 שיני שום קצוצות/כתושות במחבת עד להזהבה.



2. מוסיפים לסיר 400 גרם אפונה ומבשלים במים עד שהאפונה מתרככת.



3. כשהאפונה רכה, מוסיפים את החמאה ועלי המרווה לסיר. מבשלים עוד כמה דקות תוך ערבוב קל, עד שהטעמים נספגים.



4. מכבים את האש, מצננים מעט, ומוציאים את עלי המרווה.



5. מעבירים את האפונה המבושלת לבלנדר עם ¼ כוס מים וטוחנים לקרם ירוק ואחיד.



6. מחזירים את הקרם לסיר, מוסיפים חצי כוס קרם קוקוס, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים תוך ערבוב עד שהמרקם סמיך וחם. יוצקים אל סיר הפסטה המסוננת עם קצת מים שנותרו מבישול הפסטה.


7. מגישים ומפזרים מעל פתיתים בסגנון פרמז'ן.


 
 
 

תגובות


bottom of page